Початок літніх канікул старшокласники Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №22 зустріли корисно та пізнавально.

У приміщенні Черкаського апеляційного суду відбувся спільний профорієнтаційний інтерактивний захід за участю співробітників Служби судової охорони Черкащини та працівників цього ж суду.

З вітальними словами до гостей заходу звернулися начальник Територіального управління Служби судової охорони у Черкаській області Анатолій Харенко, голова Черкаського апеляційного суду Юрій Сіренко, керівник апарату Тетяна Копитіна та суддя-спікер Оксана Карпенко. Вони наголосили, що підлітковий вік це завжди новий потенціал для реалізації важливих задумів та ідей, а шлях до успіху пролягає крізь терни. Усім побажали бадьорості, сміливості та рішучості у починаннях, і найголовніше у будь-якій ситуації, залишатися людиною.

Дружня команда охоронців Феміди, справжніх професіоналів своєї справи, ознайомила дітей з місією Служби, здійснила історичний екскурс в минуле походження емблеми. Також молодь дізналася про правила перебування громадян в судових установах.

Представники суду розповіли хлопцям та дівчатам про суд та судові засідання. Особливе захоплення викликала справжня суддівська мантія, яку всі бажаючі мали можливість приміряти, і відчути себе в ролі судді.

Також, на власному прикладі, хлопці та дівчата поетапно ознайомилися з перевіркою, яка проводиться для відвідувачів суду, дізналися як за допомогою спеціального пристрою можна виявити металеві речі, заборонені до пронесення.

Під час заходу співробітники продемонстрували поетапність екіпірування відповідним спорядженням у випадку забезпечення безпеки учасників судового процесу та детально розповіли про його функціональне призначення.

Наприкінці зустрічі діти мали можливість отримати відповіді на свої питання щодо професійного майбутнього та переконатися, що до вибору професії необхідно підходити ретельно та відповідально.

Подібні заходи стимулюють дітей свідомо обрати майбутній фах.

Від admin

Коментарі закриті.