Черкаська обласна прокуратура упродовж вже тривалого часу доводить в суді незаконність вибуття з державної власності масиву лісів на Канівщині загальною площею понад 65 га.

Попередньо було завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом протиправного надання громадянам під виглядом земель сільськогосподарського призначення більш як 65 га земель лісового фонду у колишньому Канівському районі.

Після вибуття з володіння держави Канівські ліси одномоментно стали власністю одного з колишніх високопосадовців, який в різні періоди обіймав посади керівника Державної митної служби України, міністра та інші, а також його дружини.

Наприкінці минулого року Верховний Суд залишив у силі рішення Черкаського апеляційного суду за позовом прокурора про визнання незаконним розпорядження Канівської райдержадміністрації про надання цих земель у приватну власність.

Наразі обласною прокуратурою до суду скеровано позовну заяву про повернення державі 16 земельних ділянок лісового фонду, оціночна вартість яких сягає 470 млн грн.

Канівським міськрайонним судом за позовом прокурора відкрито судове провадження та заборонено відповідачам вчиняти будь-які дії щодо подальшого відчуження спірних земель до завершення судового спору, інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

 

Від admin

Коментарі закриті.