Холдинг Ostchem придбав та передав ППО Збройних сил України низку систем для забезпечення антидронного захисту, пише “Черкаський край“. Ключовим елементом цієї системи є американо-австралійський антидронний пристрій вартістю 1,1 млн грн. Завдяки системі штучного інтелекту система виявляє дрони на відстані до 4 км. Аналогічні системи знаходяться на озброєнні Військово-морських сил США.

Ще один пристрій, переданий співробітниками Ostchem в рамках системної допомоги ППО України – ANTIDRON KVSG-6 – антидронна рушниця українського виробництва, здатна вражати дрони на відстані до 3 км.

До проєкту долучились топменеджмент та співробітники холдингу, а також трьох заводів з виробництва мінеральних добрив – Черкаський «Азот», ПрАТ «Рівнеазот» та «Сєверодонецький «Азот». Обидва пристрої вже передані командуванню 126 бригади ТрО Одеси (веде бойові дії на Херсонському напрямку) та служать на захисті українського неба.

Раніше підприємства спільно з європейським благодійним фондом YRZ Non-Profit gemeinnurtzige UG передали для потреб Збройних Сил України 59 тепловізорів CYCLOP 325.

Від admin

Коментарі закриті.