Господарським судом задоволено позовну заяву Золотоніської окружної прокуратури в інтересах відділу освіти, охорони здоров`я, культури, спорту Золотоніської РДА до ТОВ «АС» про стягнення до бюджету 600 тис. грн, сплачених за нікчемними додатковими угодами про збільшення ціни на газ для навчальних закладів Золотоніського району.

Прокурором доведено, що ТОВ «АС» безпідставно ініціювало укладення додаткових угод до договору закупівлі газу на опалення шкіл Золотоніського району, посилаючись на підвищення ціни на газ на ринку України.

Зокрема, прокуратурою спростовано дані ТОВ «АС», оскільки ціна на газ не лише не зростала, а навпаки – спадала та внаслідок укладення додаткових угод від початкової тендерної пропозиції зменшено обсяг закупівлі газу на  75,3146 тис. м3 – фактично на 18,6%, а ціну збільшено на 41,42% за 1000 м3.

Господарським судом визнано доводи прокуратури обґрунтованими та законними, а суб’єкт господарювання зобов’язано сплатити до бюджету незаконно отримані кошти, що призведе до наповнення місцевого бюджету на 600 тисяч гривень.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

Від admin

Коментарі закриті.