Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан в ефірі 24 каналу розповів про особливості підготовки до опалювального сезону в приватних будинках і багатоповерхівках.
Зокрема, він зазначив, що у приватних будинках для опалення можна використовувати твердопаливні котли (для них потрібно заготовити деревину, пелети або вугілля), встановити резервні електрокотли (їх використання дозволяють електромережі), передбачити генератори, до яких можна буде підключати прилади.
 
Щодо підготовки до холодів багатоповерхівок Олександр Слобожан звернув увагу, тут можливі лише заходи з енергозбереження, щоб уникнути втрат тепла, наприклад, заклеювання вікон. Для будинків, де діють ОСББ, є ще можливість і час встановити індивідуальні теплові пункти в підвалах. Вони коштують недорого, але дозволяють зменшити споживання енергоресурсу. Також можна, встановити там генератори, щоб бути готовими до аварійних ситуацій. Окрім того, доцільно перед використанням електричних засобів обігріву перевірити потужність мереж у цих будинках.
 
Я впевнений, що нам вдасться централізовано підготуватися до опалювального сезону. А при економному підході та за умови збереження тепла, не буде надлишкового навантаження на мережі, і ми вкладемося в затверджені обсяги споживання газу, – підкреслив Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан.
 

Від admin

Коментарі закриті.