За даними аналітиків, сьогодні українці в 1,5 разів частіше шукають помешкання, ніж до 24 лютого. Найбільший вибір є на Київщині, а найнижча оренда  — на Черкащині.

У Київській області до вторгнення для шукачів житла пропонували 20 тис. осель, а у травні їх вже 40 тис. Середня ціна за оренду в регіоні впала на понад 20% та становить менше 9 тис. грн.

У Дніпропетровській області також збільшилася пропозиція оренди та ціна, яка становить в середньому 7 тис. грн. Приблизно стільки ж доведеться заплатити і на Івано-Франківщині та Полтавщині.як змінилася ціна на оренду житла з 24 лютого

OLX

Квартир за доступною ціною побільшало і в столиці. За період війни місячна плата за однокімнатне помешкання впала на 1590 грн та становить в середньому близько 8 тис. грн. Квартиру зараз найлегше знайти в Дарницькому районі, де пропонують майже 3 тис. варіантів.

У Шевченківському та Солом’янському районах середня ціна оренди складає 8 тис. грн, а найдешевше житло у Деснянському районі, де місячна плата буде близько 6 тис. грн. Зважаючи на попит, зросли ціни в західних регіонах країни.

Портал OLX опитав орендодавців та виявив, що майже 60% з них втратили попередніх орендарів. Тому шукають нових та готові йти потенційним мешканцям назустріч.

Поступитися в ціні готові майже 49% опитаних, з них майже половина готова «скинути» 20-40% від початкових вимог, пише chas.news

Від admin

Коментарі закриті.