Верховна Рада України 20 жовтня 2021 року за підсумками обговорення зняла з розгляду законопроєкт від 15.09.2021 року № 6062 «Про внесення змін до бюджетного кодексу України», поданий Кабінетом Міністрів України разом з проєктом бюджету на 2022 рік. Таке рішення підтримали народні депутати від Черкащини: Арсенюк О.О., Рудик С.Я., Стріхарський А.П., Яценко А.В.

Про це повідомила консультант з комунікацій Черкаського РВ АМУ Лариса Булка.

Нагадаємо, Асоціація міст України у своєму експертному висновку, спрямованому до профільного парламентського Комітету, надала ряд зауважень та пропозиції щодо Законопроекту №6062 і відзначила, що законопроект потребує доопрацювання.

29 вересня на робочій нараді у парламентському Комітеті з питань бюджету щодо підготовки законопроектів №6000 та №6062 АМУ звернула увагу на таке:

– необхідність зарахування до бюджетів місцевого самоврядування 65% ПДФО; 

– застереження щодо ліквідації бюджету розвитку місцевих бюджетів; 

– неприпустимість вилучення до держбюджету залишків освітньої субвенції; 

– негативні наслідки втручання держави у самостійність місцевого самоврядування шляхом розширення контрольних функцій Мінфіну та МДА, зокрема в частині зупинення рішення місцевої ради про бюджет; 

– врегулювання питання заборгованості за середньостроковими позиками, що склалася у 2009–2014 роках, виключно у законодавчий спосіб; неприпустимості зарахування до держбюджету коштів від продажу комунального майна. 

Громади Черкащини вдячні народним обранцям, які підтримали зняття з розгляду законопроєкту № 6062 та сподіваються, що законопроект буде доопрацьований у Бюджетному комітеті і усі зауваження АМУ будуть враховані.

Від admin

Коментарі закриті.