В Черкаському РВ АМУ в онлайн режимі відбулися збори Черкаського регіонального відділення АМУ. Головне питання порядку денного –  обрання делегатів Загальних зборів Асоціації міст України, які відбудуться 13 травня 2021року.  

Делегатами від Черкащини обрано Володимира Тірона, голову Кам’янської міської територіальної громади та Ірину Бодяненко, голову Сагунівської сільської територіальної громади.

Виконавчий директор Черкаського РВ АМУ Віталія Повісьмак поінформувала громади Черкащини про завдання, над якими працює АМУ: «Нині Асоціація міст України працює над важливими питаннями та законопроектами для органів місцевого самоврядування, які покращать фінансове забезпечення територіальних громад. На розгляді у Комітеті Верховної Ради України з питань бюджету знаходяться розроблені Асоціацією міст України спільно з групою народних депутатів законопроекти, що пропонують збільшити частку зарахування ПДФО до бюджетів громад із 60 до 65 відсотків (законопроєкти №5066 та №5066-1). Збільшення частки зарахування до бюджетів місцевого самоврядування ПДФО дозволить частково компенсувати видатки перекладені державою на органи місцевого самоврядування. Громади матимуть можливість покращувати систему охорону здоров’я, соціальні послуги, інфраструктуру, благоустрій тощо».

Про це повідомила Лариса Булка, консультант з комунікацій Черкаського РВ АМУ.

Від admin

Коментарі закриті.