Завтра, 22 грудня, виконавчий комітет Черкаської міської ради розгляне питання підняття вартості проїзду в приватному пасажирському транспорті до 7 грн. Із таким проханням до міськради звернулися перевізники, пише 18000.

Про це йдеться у відповідному проєкті рішення.

Звернення щодо підвищення вартості проїзду надійшло до міської ради від ПП “Еліт-транс”, ПП “Медіт-сервіс”, ДП”Чарз-авто”, ТОВ “Авто-ТЮЛ”, ФОП Копієвський Є. П. та ПАТ АТП 17127.

Обґрунтовують необхідність підвищення вартості проїзду перевізники тим, що протягом 2020 року відбулось суттєве підвищення цін на запасні частини, мастила, шини, а також у 2021 році до 6 тисяч грн має зрости мінімальна заробітна плата, тоді як в чинному тарифі вона закладена у розмірі 4 173 грн. За їхніми підрахунками, вартість проїзду на 2021 рік має скласти від 8,16 до 10,60 грн.

Водночас, за підрахунками департаменту економіки та розвитку ЧМР, плановий тариф на перевезення з урахуванням 10% рентабельності та обмеженням кількості пасажирів складає від 7,24 до 8,16 грн.

У зв’язку з цим було запропоновано затвердити тариф у розмірі 7,00 грн із запровадженням електронного квитка та обладнанням транспортних засобів приладами обліку перевезених пасажирів.

Вирішити, підвищувати тариф чи ні, мають на засідання виконавчого комітету, яке відбудеться завтра о 9:30. Якщо виконком підтримає цей проєкт рішення, буде запущено регуляторну процедуру, лише після завершення якої збільшать вартість проїзду.

Від admin

Коментарі закриті.