7-9 серпня у Ротмістрівській ОТГ, на території колишнього військового аеродрому, відбудеться єдиний в Україні фестиваль  аматорської  авіації «ЯСЛА 2020»  («Я люблю Саміт Любителів Авіації»). На одному виставковому майданчику можна буде побачити майже півсотні саморобних повітряних літальних апаратів, які доставлять із різних куточків України.

“Торік на фестивалі було представлено до 40 літальних апаратів, не рахуючи парапланів, парамоторів. З них до 25 – аматорської конструкції. Цьогоріч уже встигли зареєструватись власники 40 літальних апаратів. Ми пишаємося тим, що вперше за 30 років від часу проведення в Україні останнього масштабного авіазаходу, присвяченого конструкторам-аматорам, нам вдається об’єднати людей, які самі конструюють, модернізують, будують літальні апарати, вносять свіжу конструкторську думку і винахідливість у сферу авіації, у потужну спільноту однодумців”, – повідомив заступник голови ГО «Черкаська обласна федерація парапланеризму, парапланерного та мотопарапланерного спорту ПАРААРТ» Володимир Осичнюк.

Цього року тут запланували ряд майстер-класів, що допоможуть аматорам авіації  вирішити ряд проблемних питань, наприклад, вироблення стратегії стосовно легалізації цього виду авіації.

“Наразі ми працюємо над відкриттям у Ротмістрівці авіаклубу, який буде розвивати малу авіацію та авіамоделювання, підтримувати розвиток талановитої молоді у громаді.  У таких унікальних проєктах, як цей авіафестиваль, ми вбачаємо можливість не лише культурного розвитку регіонів країни, але й перспективи появи «родзинки» кожної громади, її неповторних традицій, – констатує голова Ротмістрівської ОТГ Володимир Ховайба.

 

Від admin

Коментарі закриті.