Сьогодні одним із завдань служби зайнятості в умовах, введеного Урядом адаптивного карантину, є підтримка роботодавців, які зупинили або скоротили свою діяльність у період обмежувальних заходів, та надання фінансової допомоги їхнім працівникам, які втратили частину заробітної плати.

«Під час зустрічей з керівниками підприємств особлива увага приділяється законності підстав отримання допомоги. Фахівці філії щодня розглядають документи, що надходять від працедавців та надають консультації з питань її оформлення», – розповідає директорка Кам’янської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Тетяна Бурдєєва.

Одним із перших в Кам’янському районі скористалися фінансовою підтримкою держави для своїх працівників ПП «Агрономіка» та ТЗОВ «НВЦ «Агробіотехнологія».

Підприємства одні з небагатьох в області, що займаються вирощуванням біологічних препаратів та їх застосуванням на полях України. На сьогодні це великотоварні підприємства з розвинутими партнерськими зв’язками як в Україні, так і за її межами. Підприємствами здійснюються постачання препаратів у Чехію, Німеччину, Болгарію та Казахстан. Також вони є спонсорами закладів освіти та медицини району. 

Ці підприємства вже більше 10 років співпрацюють з районною філією Черкаського обласного центру зайнятості та користуються комплексом послуг служби. За роки співпраці до районної служби зайнятості від підприємств надійшло понад 200 вакансій для укомплектування кадрами.

Станом на 01.06.2020 вже 22 роботодавці отримали право на виплату допомоги по частковому безробіттю на 109 працівників, які вимушено повністю або частково припинили свою роботу з початку введення карантину.

Про це Економіка сьогодення повідомили у Кам’янськшй районншй філії обласного центру зайнятості.

 

Від admin

Коментарі закриті.