Матусівська ОТГ

Матусівська громада отримала благодійну допомогу –  обладнання для проведення лабораторних досліджень на базі відкритого цьогоріч для жителів громади Матусівського ЦПМСД, повідомляє Економіка сьогодення.

Допоміг громаді «Благодійний фонд Оксани Марченко».

“Від початку у нашій громаді була дуже складна ситуація з медичним обслуговуванням населення.  Амбулаторія та два ФАПи у процесі реформування відійшли до сусідньої Шполянської ОТГ. На 4500 мешканців нашої громади залишився лише один сімейний лікар та три медсестри, які працюють на ЦПМСД Шполянської ОТГ. Угоду із сімейним лікарем змогли укласти лише 2000 мешканців громади, решта залишились без сімейного лікаря і без можливості отримати кваліфіковану медичну допомогу”, – розповідає   голова Матусівської ОТГ Василь Колісник.

Аби покращити ситуацію з медичним обслуговуванням у громаді керівництво ОТГ ініціювало створення свого Центру надання первинної медико-санітарної допомоги, який відкрили у березні цього року. Наразі закладом проводиться робота з оформлення ліцензії та договорів з Національною службою здоров’я).

“Ми розпочали капітальний ремонт приміщення, де колись була дільнична лікарня, яку закрито близько 20 років тому. Все обладнання було вивезено до Шполянської районної лікарні. За попередніми підрахунками, відновити лише приміщення лікарні коштує більше 2 млн. гривень. Усе навантаження з відновлення у громаді медицини лягає на місцевий бюджет – і це досить великий тягар для громади. Але ми пішли на цей крок заради жителів, яким потрібна кваліфікована медична допомога”, – каже Василь Колісник.

Крім приміщення, для функціонування Центру потрібні медичне обладнання та інвентар. Після звернень громади до депутатів різних рівнів,   керівництво  ЦПМСД звернулось до «Благодійного фонду Оксани Марченко». 

“Від «Благодійного фонду Оксани Марченко» громаді передали гематологічний аналізатор для клінічної хімії та два багатофункціональні ліжка з протипролежневими матрацами. Тож, відтепер жителі нашої громади одержать шанс на отримання більш оперативної і якісної діагностики та медичної допомоги”, – повідомив Василь Колісник.

Від admin

Коментарі закриті.