Міський голова Анатолій Бондаренко прокоментував судову ухвалу, якою було зупинено рішення виконавчого комітету про послаблення карантинних обмежень у Черкасах.

 

«Нікого із представників виконавчого комітету, ані мене як міського голову, ані мого заступника, який виконує обов’язки в період моєї неоплачуваної відпустки, навіть не запросили на засідання суду, – говорить Анатолій Васильович. – Рішення виконкому зупинили лише на підставі того припущення, що послаблення карантинних заходів може призвести до значного кількості захворювань на коронавірус у нашому місті. Наголошу, що ми аналізуємо ситуацію в місті й працюємо над тим, аби в нас різко не зросла кількість хворих».

Водночас, за його словами, за період після прийняття виконавчим комітетом рішення про пом’якшення карантину й донині майже ніхто з представників бізнесу не запрацював. Бо на це їм потрібен час.

«Кабмін вже неодноразово заявляв про послаблення карантинних заходів з 11 травня. І Уряд, до речі, фактично дублює те, що вже зроблено в Черкасах, – прокоментував Анатолій Бондаренко. – Судячи з ухвали, складається враження, що суд абсолютно не турбують права громадян і підприємців, які позбавлені можливості прогодувати свої сім’ї, суду байдуже, що підприємці, які відновлять свою роботу, зобов’язані вжити всі протиепідемічні заходи, і, звісно ж, суд не спромігся надати оцінку постанові Кабміну, яка ухвалена з порушенням конституційних прав громадян і підприємців».

Міський голова зазначив, що наразі відсутній будь-який діалог між органами державної влади та місцевого самоврядування.

«Ми готові відстоювати наше бачення та бачення нашої громади, яка не розуміє, чому не може відвідувати парки й сквери із дотриманням «маскового» режиму, чому не можна заходити в маленький магазин поруч із будинком, дотримуючись санітарних норм», – говорить Анатолій Бондаренко.

Про це інформує пресслужба Черкаської міської ради.

Від admin

Коментарі закриті.