Приватне підприємство «Перлина Тікича», що на Маньківщині (с.Буки), за три місяці підвищило якісні показники молока — з першого до екстраґатунку.
Про це розповів директор господарства Ігор Віштак, пише milkua.info.
«Ми налагодили годівлю, раціони, впроваджуємо (і дотепер) ветеринарні протоколи, — зазначив він. — Особливу увагу приділяємо процесу доїння».
За його словами, важко було переконати працівників дотримуватися гігієни праці: використовувати спецодяг, рукавички, багаторазові серветки.
«Також ми вдалися до доволі елементарних заходів, але вони виявилися дуже дієвими: використання засобів для розконсервування вимені, після доїння — для консервації вимені», — додав директор «Перлини Тікича».
У результаті буквально за три місяці з молока першого ґатунку із загальним бактеріальним забрудненням у середньому десь 300 тис./мл і кількістю соматичних клітин понад 400 тис./мл господарству вдалося вийти на екстраґатунок.
Наразі якісні показники молока, за інформацією Ігор Віштака, такі: загальне бактеріальне забруднення — близько 65 тис./мл, соматика — 220−250 тис./мл.
«Практично за півтора року отримали якісне молоко, і зі збитку, що ми мали, вийшли в нуль, — зазначив він. — У найближчих наших планах — подвоїти поголів’я корів. Якщо ми це зробимо, гадаю, отримаємо прибуток».
Коментарі закриті.