Близько мільйона гривень виділить Черкаський «Азот» на допомогу місту в подоланні епідемії коронавірусу. Крім того, підприємство забезпечить медичні заклади Черкащини необхідною кількістю кисню.

Рішення про допомогу місту та створення спеціального фонду було прийняте 25 березня під час спільної наради представників бізнесу та міської влади.

«Міський та обласний бюджети не покривають потреби медицини, які зараз виникають, тому було вирішено створити спеціальний фонд, куди перераховуватимуться кошти та закуплятиметься все необхідне. Перш за все мова нині йде про захист медичних працівників, які працюють із інфікованими, ліки для хворих та апарати штучної вентиляції легенів. Наше підприємство також зможе забезпечити медичні заклади необхідною кількістю кисню, що є життєво необхідним для порятунку людей з тяжким перебігом хвороби», – розповідає Віталій Скляров, Голова Правління ПАТ «АЗОТ».

Як зазначив Віталій Скляров, «Азот» є стратегічно важливим підприємством для країни. Особливо це актуально під час весняної посівної, від якої залежатиме цьогорічний урожай та продовольча безпека держави. Тому воно продовжує працювати в режимі суворого карантину, подбавши про захист своїх працівників.

Станом на сьогодні закуплено необхідну кількістю масок та налагоджено власне виробництво дезінфікуючого розчину для рук на основі спирту. На замовлення структурних  підрозділів товариства вже виготовлено 360 літрів такого розчину.

За домовленістю з керівництвом міста організовано перевезення працівників «Азоту» спецрейсами, що підлаштовані під  графік роботи підприємства. Пасажирів впускають до транспорту за перепустками та за наявності в них засобів індивідуального захисту.

Від admin

Коментарі закриті.