Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко повідомив, що через загрозливу ситуації із коронавірусом він рекомендуватиме закрити в обласному центрі усі публічні заклади, зокрема ТРЦ та ресторани. Працюватимуть лише аптеки та продуктові магазини.

Про це мер Черкас інформував місцевих жителів у неділю, 15 березня, у відеозверненні на своїй Фейсбук-сторінці.

“Я буду рекомендувати закрити всі розважальні заклади, зокрема торгові центри, крім продуктових магазинів і аптек. Прошу жителів Черкас обмежити пересування містом, обмежити спілкування, – сказав мер. – Розумію, що бізнес втрачатиме кошти, ми працюємо, щоб частково компенсувати це. Зокрема, змінимо певний загальний податок.

Він зазначив, що відповідне рішення буде прийнято завтра на засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки.

“Від завтра буде введена дистанційна робота державних установ, щоб унеможливити розповсюдження епідемії”, – повідомив Анатолій Бондаренко.

Людей, які повернулися із-за кордону, він попросив самоізолюватися. Також він запевнив, що їх стан здоров”я моніторитимуть.

Також він анонсував закрите засідання міськради, на якому депутати мають розподілити кошти міського бюджету. На час епідемії їх спрямовуватимуть на боротьбу з вірусом. Інші проплати тимчасово призупинять.

“Ми зупиняємо всі платежі, щоб сконцетрувати якомога більше ресурсу на закупівлю медикаментів, обладнання”, – сказав Анатолій Бондаренко.

https://www.facebook.com/100003268733364/videos/2828583667260563/

Від admin

Коментарі закриті.