Розширену термінову нараду щодо санітарного стану міста за участю керівників комунальних підприємств провів сьогодні Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко.

 

– На сьогодні підрядник – ТОВ управлінська компанія «Нова якість» відмовляється вивозити сміття, мотивуючи це рішенням сесії про розірвання угоди з підрядником. Тому зараз це завдання лягає повністю на місто, – повідомив міський голова.

За дорученням Анатолія Бондаренка зараз міські комунальні підприємства максимально мають задіяти всю наявну техніку і спрямувати зусилля на вивезення сміття, аби мешканці Черкас якнайменше відчули на собі всі незручності ситуації.

Також за його ж дорученням департамент ЖКК має віднайти кошти на оплату цих послуг КП.

– Ми готові надати фінпідтримку тим комунальним підприємствам, які надаватимуть послуги з прибирання, а також придбати всю необхідну техніку, на перспективу – провести тендер з прибирання , за участі міських комунальних підприємств та раз і назавжди припинити подібні історії, коли місто змушене потерпати від подібних дій підприємців, – запевнив мер Черкас.

Департаменту ЖКК було доручено організувати роботу на найближчі 2 – 3 місяці (до проведення тендеру), зокрема розробити графіків вивезення сміття та скоординувати дії комунальних підприємств.

Уже відсьогодні працювати в цьому напрямку погодились такі комунальні підприємства як ЧЕЛУАШ, «Черкаська служба чистоти», «Черкасиводоканал», «Комбінат комунальних підприємств» та інші.

У зв’язку з ситуацією, що склалася, міська влада звертається до жителів Черкас з проханням не викидати великогабаритне сміття, а замовляти послугу індивідуально в КП «Черкаська служба чистоти», яке приймає заявки в робочі дні за тел. 51 09 04 та 51 09 06 або в інших організацій, які надають такі послуги.

Про це інформує пресслужба Черкаської міської ради.

Від admin

Коментарі закриті.