Господарським судом Черкаської області задоволено позов прокуратури та визнано незаконним збільшення ціни на продукти харчування для учнів Золотоніської школи-інтернат.

Прокуратурою встановлено, що Золотоніською загальноосвітньою санаторною школою-інтернат і фізичною особою-підприємцем у 2018 році укладено договір про закупівлю продуктів харчування для учнів, але за менш ніж 3 місяці сторонами збільшено ціну за одиницю товару на 46,4%.

При цьому, згідно з даними Головного управління статистики у Черкаській області в зазначений вище період, навпаки, на ринку спостерігалося зниження середньої ціни на товар.

У цьому випадку додаткові угоди щодо зміни ціни договору спотворюють результати торгів й нівелюють економію, яку було отримано під час підписання контракту.

Описана вище зміна ціни договору, внаслідок недобросовісної конкуренції та зловживань, робить результат закупівлі невизначеним і тягне за собою неефективне використання бюджетних коштів, що є очевидним порушенням принципів процедури закупівлі, встановленим преамбулою та ст. 3 Закону України «Про публічні закупівлі».

Реагуючи на порушення, прокурор звернувся з відповідним позовом до суду, який надав правову оцінку діям постачальника продуктів, визнавши їх неправомірними.

Про це повідомили у песслужбі  прокуратури Черкаської області.

 

Від admin

Коментарі закриті.