Норвезька компанія Scatec Solar підписала угоду з голландським банком розвитку FMO про продаж йому 40% в проекті з будівництва сонячної електростанції (СЕС) потужністю 55 МВт в Чигирині (Черкаська обл.), Повідомила Scatec Solar.

Про це інформує Діловий Регіон.

“Ми раді оголосити про друге співінвестування в акціонерний капітал з нашим довгостроковим партнером FMO. Ми працюємо з FMO як партнером по боргу і акціонерному капіталу в ряді проектів в Україні та інших країнах і очікуємо подальшої співпраці в найближчі роки”, – сказав гендиректор Scatec Solar Раймонд Карлсен.

За словами директора з інвестицій FMO Лінди Брукхейзен, першим подібним проектом було будівництво СЕС в Кам’янці (Черкаська обл.).

“Підтримка переходу України до низьковуглецевої системою відповідає нашій стратегії по збільшенню наших” зелених “інвестицій і пом’якшення наслідків зміни клімату”, – підкреслила вона.

За даними Scatec, загальна сума інвестицій в проект в Чигирині оцінюється в EUR54 млн. Його реалізація здійснюється за рахунок кредитів Європейського банку реконструкції та розвитку, Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) і Swedfund ( “Шведський фонд”). Купівля частки FMO фінансується з The Access to Energy Fund, яким FMO управляє від імені уряду Нідерландів.

Від admin

Коментарі закриті.