Чекаючи автобуса на новому автовокзалі у Черкасах, тепер можна ще й посидіти на новенькому диванчику чи вибрати тещі на кухню меблевий куточок. Такий “сервіс” став можливим після того, як кілька тижнів тому ворота міста плавно перетворилися на… магазин меблів. Про це пише Черкаський край.

Така трансформація набуває все більшого резонансу.

“Другий та третій поверхи перетворилися на меблевий магазин. Фасад заліпили рекламою, у панно поробили дірки… Невже гості міста та самі черкащани заслуговують на це?”, — пише в соцмережі Vova Milchenko.

Новий міський автопорт свого часу став концептуально передовим у архітектурному баченні перспектив пасажирських перевезень, розповідає краєзнавець Борис Юхно.

“…Новаторський дизайн приміщення докорінно відрізнявся від стереотипного уявлення про автостанції. Суворі форми, монолітні матеріали, нічого зайвого, зате все необхідне. І разом з тим, будівля у просторовому вирішенні видалася доволі «стрімкою», що цілковито характеризувало її призначення. Не вокзал, а такий собі великий білий автобус із майбутнього з наземним переходом у вигляді трапу. Задум архітекторів втілили будівельники тресту «Черкасихімбуд», генпідрядником виступила організація БМУ-27.

За рівнем комфортності наш вокзал став одним з найкращих у республіці. Прохід до машин теплою галереєю, криті платформи, зручені крісла для очікування, 16 кас, 2 газетних кіоски, аптека, кімната відпочинку водіїв, кімната матері і дитини, медпункт, міні-готель, перукарня, камера схову, таксофони міського та міжміського з’єднання, нова послуга замовлення квитків телефоном… Вже на початок експлуатації його потужності розраховувалися на 8 тисяч пасажирів, що прибували і відправлялися за 260-ма рейсами на понад 100 маршрутах.

Відкрили автовокзал 4 лютого 1985 року, а після урочистостей у перший рейс вирушив автобус “Черкаси – Київ”…

Від admin

Коментарі закриті.