Сучасний ринок праці потребує високої професійності кадрів, тому роботодавці віддають перевагу кваліфікованим робітникам. Щороку, напередодні опалювального сезону, служба зайнятості організовує професійне навчання за професіями “оператор котельні” та “машиніст (кочегар) котельні”, пише Економіка сьогодення.

Днями завершилося навчання 9 слухачів з числа безробітних, які підвищували кваліфікацію з питань охорони праці за професією машиніст (кочегар) котельні. Навчання здійснювалося на замовлення місцевих роботодавців на базі Канівського вищого професійного училища. Отримавши потрібні знання та допуски на право виконання робіт з підвищеною небезпекою, машиністи обслуговуватимуть котельні шкіл, дитячих садочків, житлово-комунальних підприємств міста та району.

“Це лише перша група безробітних, які пройшли навчання. Незабаром ми направимо у навчальний заклад підвищувати кваліфікацію «операторів котелень». Для безробітних громадян, які зареєстровані в службі зайнятості, професійне навчання здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття”, – коментує директорка Канівської міськрайонної філії Черкаського обласного центру зайнятості Надія Коломієць.

Про це інформують у Канівській міськрайонній філії обласного центру зайнятості.

Від admin

Коментарі закриті.