«Досягти екстраґатунку вдається завдяки тому, що правильно обробляємо вим’я до і після доїння. Ретельно миються апарати, я особисто щоразу перевіряю. Дійкову гуму міняємо раз на 2,5−3 місяці. Видоєне збираємо в один холодильник, з нього одразу через фільтр перекачуємо в інші (первинна очистка), де молоко охолоджується і зберігається», — розповідає Галина Мегей, заступник директор ПСП «Лідер».
Молоко переробник забирає раз на 2 дні, реалізують в межах 11 тонн.
Раз на місяць ветлікар перевіряє всіх корів каліфорнійським маститним тестом, а новотільних — на сьомий-восьмий день.
«Останні два роки у нас хороші показники рентабельності молока. Нарешті переконала директора, що потрібна доїльна зала, планували купити навантажувач і кормозбиральний комбайн, без якого дуже потерпаємо, — все поставили на паузу, чекаємо, як вирішиться питання з ринком землі», — зауважує Галина Мегей.
Коментарі закриті.