Центр Експертиз “ТЕСТ” провів порівняльне тестування курячого філе українських виробників, яке споживачі купують у різноманітних торгівельних точках, пише Економіка сьогодення.

Для дослідження Центром Експертиз ТЕСТ було закуплено 6 зразків курячого філе. Це марки Знатна курка” (м.Нікополь Дніпропетровської області), Наша ряба” (с.Степанці Черкаської області), Чебатурочка” (с.Федірівка Волинської області), Гаврилівські курчата” (с.Гаврилівка Київської області), Епікур” (с.Федірівка Волинської області) та Львівська курка.

При порівняльному тестуванні продукція була перевірена за різними показниками, в першу чергу, для перевірки її безпеки. Також було оцінено, наскільки правильно оброблене м’ясо, його товарний вигляд. З урахуванням результатів перевірки в лабораторії, органолептичної оцінки, а також зауважень щодо маркування та пакування, фахівцями були виставлені загальні оцінки.

За результатами порівняльного тестування загальну оцінку “відмінно” фахівці поставили лише продукції черкаського виробника “Наша ряба”, загальна оцінка “добре” – філе “Гаврилівські курчата”.

Продукція марки “Епікур” отримала “задовільно”. До речі, це найдорожчий зразок продукції (147 грн за 1 кг).

Рівно половина перевіреного філе отримало оцінку “погано”: “Знатка курка”, “Львівська курка” і “Чебатурочка”. Вагове філе з базару “Львівська курка” найдешевшим в межах тесту (85 грн за 1 кг м’яса).

Від admin

Коментарі закриті.