Черкаським районним судом задоволено позов Черкаської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі державного підприємства «Черкаське лісове господарство» про витребування з чужого незаконного володіння земельної ділянки лісового фонду.

Про це Економіка сьогодення повідомила  прес-служба  прокуратури Черкаської області.

Ще у 2014 році за позовом прокурора визнано незаконним та скасовано розпорядження Черкаської районної державної адміністрації про передачу у власність громадян земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд в адміністративних межах Свидівоцької сільської  ради, які містили у своєму складі землі лісового фонду. Визнано недійсними низку державних актів на право власності на земельні ділянки, скасовано їх державну реєстрацію та витребувано на користь ДП «Черкаський лісгосп».

У ході виконання одного з судових рішень Черкаською місцевою прокуратурою встановлено, що речове право на спірну земельну ділянку перейшло до іншої особи, яка передала її як внесок до статутного капіталу товариству з обмеженою відповідальністю.

З огляду на подальше відчуження незаконно переданої у приватну власність земельної ділянки інтереси постійного лісокористувача в особі ДП «Черкасилісгосп» залишились незахищеними, у зв’язку з чим прокурор звернувся до суду з позовом про витребування землі від нового власника.

За рішенням суду незаконно отримана земельна ділянка підлягає поверненню на користь ДП «Черкасилісгосп», що відповідає державним інтересам.

 

Від admin

Коментарі закриті.