Програму додаткового фінансування медпрацівників планують передбачити у бюджеті на 2020 рік. Про це Суспільному повідомив директор департаменту охорони здоров’я Черкаської міськради Олег Стадник. Нагадаємо, депутати міськради не затвердили програму стимулювань для медпрацівників на сесії 15 жовтня. «За» проголосувало 12 депутатів, замість 22 необхідних голосів. Якби рішення ухвалили, в середньому кожен медпрацівник отримував би по 900 гривень щомісяця протягом півроку.

Медична сестра інфекційного відділення для дорослих Юлія Буйна тут працює 4 роки. Жінка розповідає, що за місяць отримує 3100 гривень зарплатні, і за навантаження їй ще доплачують щомісяця 0,25 ставки.

«Заплатить за квартиру, послуги, на їжу та й усе, на що вистачить 3 тисячі зараз?!»

Додає, що з колегами розраховували на допомогу від міської влади.

«Засмутилися, ми ж не будемо бастувати, ходить треба, щоб хтось і працював».

Півтори ставки на місяць отримує постова медсестра Катерина Підгірна у випадку лікарняних або відпустки у колег. Дівчина говорить, що розраховувала на програму стимулювань.

«Справді, допомогла б ця сума. Це була б можливість купити собі щось із їжі або нового одягу на роботу. Всі медсестри засмутилися, ми всі рзраховували на цю допомогу від депутатів. На мою зарплату я не можу дозволити собі допомогти батькам».

В інфекційному відділенні для дітей від місяця до 18 років медсестра Наталія Ковалець працює 15 років.

«Особливо важко, коли починається зимовий період, вітрянки, грипи, вони у заклеєних боксах, це треба ходити через вулицю, і вночі, коли у них піднімається температура, це все контролювати. Щомісяця я отримую 3200 гривень».

Фахівці міської інфекційної лікарні щодня контактують із хворими на туберкульоз, із порушеннями центральної нервової системи, в термінальних стадіях СНІДу, − говорить директорка Світлана Волгіна.

«У лікарів у середньому заробітна плата 5-6 тисяч гривень, залежно від стажу. У медсестер – 3600-3700. Зараз медичний персонал у стаціонарах все-таки сподівається на якісь рішення, прийняті на рівні міської влади, тому що ми не можемо змінити те, що прийнято на рівні держави».

На засіданні сесії міськради 15 жовтня розглядали дане питання. Прокоментувати своє рішення «за» ми звернулися до депутата міськради Артура Акопяна.

«Ця програма зроблена для того, щоб мотивувати людей, лікарів, які є, щоб у них зарплати трохи підвищилися. Це головна є мотивація для будь-яких професій, тому аби цей проект пройшов, зарплати піднялися».

Депутат міської ради Андрій Куча телефоном повідомив: не голосував за програму стимулів, оскільки потрібна сума правильно не порахована.

«Директор департаменту доповів про те, що цифра, яку він виносив на сесію, вона не відповідає дійсності, тому що це були розрахунки на літо, на півроку, зараз вже залишилося кілька місяців до кінця року, і її треба перераховувати, і було дано доручення директору департаменту медицини на наступний рік підготували і в кінці цього року прийняти дану програму по стимулах на наступний рік, щоб це було».

18 мільйонів гривень потрібно було б спрямувати із міського бюджету на виплату стимулюючих надбавок для 650 медичних працівників, говорить директор департаменту охорони здоров’я міськради Олег Стадник. Додає, що через дефіцит коштів, джерел фінансування для виплат до кінця цього року, немає.

«Проте, все-таки ми отримали ще протокольне доручення від останньої сесії, від депутатів, стосовно розроблення даної програми на 2020 року. У 2020 році заклади охорони здоров’я на поточні видатки, у тому числі заробітну плату, з міського бюдету утримуватися не будуть, закладам буде платити за пролікований випадок Національна Служба Здоров’я».

Від admin

Коментарі закриті.