Спочатку поточного року від роботодавців Черкащини надійшло 338 вакансій працівників галузі лісового господарства, з них за сприяння обласної служби зайнятості укомплектовано 324 вакансії. Середня тривалість укомплектування поданих вакансій становила три календарні дні, пише Економіка сьогодення.

Як інформує відділ інформаційної роботи обласного центру зайнятості, переважній більшості вакансії надходили від ДП «Кам’янський лісгосп», ДП «Корсунь-Шевченківський лісгосп», приватних підприємців Романа Фірсенка, Ірини Вдовенко, Надії Перебийніс, Андрія Кривошия та інших.

Рівень заробітної плати серед заявлених вакансій в середньому становить 4-8 тис. грн.

Професія лісника – одна з найдавніших професій та актуальна на сьогодні  і має два напрямки. Перший – це охорона лісу, його захист від хвороб та шкідників; другий – лісогосподарські роботи з посіву і посадки лісу, догляд за ним, прокладання лісових доріг, осушення території, заготівля і перероблення лісової продукції тощо.

До споріднених професії цієї галузі належать також: помічник лісничого, інженер лісового господарства, інженер лісових культур, інженер з переробки деревини, вальник лісу, майстер лісу, єгер тощо.

Щоб бути затребуваним на ринку праці лісник повинен знати технологію лісовирощування, основи лісової патології і протипожежної профілактики, засоби і методи боротьби з лісовими пожежами, біологію шкідників і хвороб лісу, правила рубок та відпуску лісу.

На Черкащині лісничій справі навчають в Черкаському державному технологічному університеті та Уманському національному університеті  садівництва.

Від admin

Коментарі закриті.