У Паланській об’єднаній територіальній громаді до вирішення усіх проблем підходять комплексно. Це стосується і питання безпеки громадян.

Для створення місцевого центру безпеки Паланська громада взяла участь у проекті «Поліцейський офіцер громади».

Про це кореспондент Економіка сьогодення дізнався під час престуру, який відбувся за ініціативи Черкаського РВ АМУ в рамках Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

У відборі на посаду поліцейського офіцера взяли участь шість претендентів. З них обрано двоє. Вони протягом двох з половиною місяців проходитимуть спеціальний підготовчий курс, який розробили українські та міжнародні експерти з правоохоронної діяльності.

Зарплатою, зброєю, формою, службовим автомобілем та спеціальним планшетом, де буде міститися електронна документація, правоохоронців забезпечить Національна поліція. У свою чергу у громаді надали та облаштували приміщення для дільничних поліцейських.

Аби місцевий Центр безпеки надавав як найбільше послуг, у громаді подбали про відкриття у с.Берестівці місцевої пожежної команди.

Громадою виділено більше 300 тисяч гривень на капітальний ремонт пожежної автівки, наданої Уманським районним відділом Управління ДСНС України у Черкаській області та придбано пожежне обладнання.

Місцева пожежна команда функціонуватиме на території господарства ТОВ «Берестівець» облаштованого під пожежний пункт, та обладнаного усім необхідним для цілодобового чергування особового складу, а також, утримуватимуться 4 підготовлених працівників, за їхній рахунок.

Це дасть можливість громаді повноцінно убезпечити життя своїх мешканців.

Від admin

Коментарі закриті.