Демопоказ сучасної кормозаготівельної техніки, презентація досягнень від молодих лідерів України, майстер-клас для ветеринарів та гала-вечеря — на Черкащині завершився останній у цьому році Національний день ферми.

Як інформує сайт milkua.info, 29 серпня у Шполу, де на базі СПОП «Відродження» проходив Національний день ферми, з усіх куточків України з’їхалися власники та керівники вітчизняних сільськогосподарських підприємств, ветеринари та агрономи молочнотоварних ферм, експерти та консультанти, громадських об’єднань і комерційних компаній та чиновники. Близько 300 зареєстрованих учасників, котрих цікавить українське молочарство, цілий день слухали лекції експертів, знайомилися з новітніми технологіями, останніми розробками галузі, а також обмінювалися думками та досвідом.

Розпочався захід з офіційної частини. Першим до гостей Національного Дня Ферми звернувся генеральний директор СПОП «Відродження» Юрій Ляшенко:

«Це вже другий Національний день ферми на нашому підприємстві. Перший відбувся в 2014 році з того часу ми багато чого реконструювали і побудували. На сьогодні наше підприємство має статус двох племзаводів. Перший — української червонорябої. Ми займаємо другі місця з цією худобою по Україні. Віднедавна отримали статус племзаводу і по українській чорнорябій породі. Тому окрім виробництва молока, займаємося відтворенням. Реалізуємо худобу як в Україні, так і закордоном».

Звернувся до гостей заходу і Андрій Дикун, голова Всеукраїнської аграрної ради.

«Сьогодні найважчий період для молочної галузі: заводи закриваються, поголів’я продовжує скорочуватися. Все це відбувається на фоні чуток про відкриття ринку землі. Однак, я особисто бачу у молочній галузі України дуже великий потенціал. Більше того: дослідження міжнародних організацій, в тому числі і світового банку, говорять про те, що іншого місця у світі, де є потенціал для збільшення виробництва якісного молока, ніж Україна, — немає!»

На заході детально вивчали алгоритм заготівлі грубих кормів «з поля до кормового столу». Програму поділили на два блоки: теоретичний та практичний. Під час лекційної програми провідні експерти галузі говорили про якісну техніку, заготівлю кормів, раціон та здоров’я тварин.

Під час практичної програми. Учасники поїхали на сучасну молочнотоварну ферму, що розташована у селі Скотареве Шполянського району. Загальна кількість поголів’я тут — 600 голів, з них дійних — 500. На цій фермі щодоби виробляють 13 тонн молока, ґатунку «екстра»: жир-3,8,білок-3,42. Молоко реалізують на Звенигородський сиркомбінат.

Варто підкреслити, що телят до 3-х місячного віку розміщують в індивідуальних клітках. Це не дозволяє їм контактувати між собою. У них в наявності постійно вода та комбікорм. Утримання в таких клітках забезпечує комфортні умови для телят та контроль росту та розвитку з боку спеціалістів, полегшує роботу персоналу. Окрім екскурсії усіма блоками підприємства, організатори підготували окремий майстер-клас для ветеринарів.

Хочеться відмітити, що на фермі пройшов окремий майстер-клас для ветеринарів.

Після екскурсії учасники відвідали поле з люцерною, де дізналися секрети заготівлі сінажу. Окрім того, світові та вітчизняні виробники сільськогосподарської техніки влаштували для відвідувачів демо-шоу. Гості заходу побачили в роботі та статиці 20 одиниць сучасної кормозаготівельної та кормозбиральної технік.

Від admin

Коментарі закриті.