Тетяна з Білозір’я звернулась до Черкаської районної філії обласного центру зайнятості, маючи загальноосвітню підготовку та досвід роботи на декількох посадах, включаючи офіціанта та менеджера.

Скориставшись профорієнтаційними послугами, жінка пройшла тестування, яке підкреслило в неї яскраво виражені комунікативні навички, акуратність, посидючість, терплячість. Профконсультант пояснила, що відповідні навики дозволять Тетяні вдало реалізувати професійний потенціал в галузі обслуговування населення. Враховуючи результати тестування та поради особистого кар’єрного радника, безробітна вирішила отримати професійно-технічну освіту за сприяння служби зайнятості.

Після двомісячного індивідуального навчання в Одеському центрі професійно-технічної освіти, жінка отримала професію педикюрника та започаткувала власну справу.

 «Служба зайнятості пропонує послуги, що сприяють розвитку затребуваних професійних навичок, у тому числі при виборі чи зміні виду професійної діяльності. Головне наше завдання – забезпечити працевлаштування громадян, співставляючи їх інтереси, реальні знання та навики з вимогами сучасного ринку праці», – наголошує директор районної філії Олександр Гриценко.

Довідково:  Професійне навчання – послуга служби зайнятості, яка надається  у випадку відсутності на ринку праці підходящої роботи відповідно до освіти, попереднього досвіду чи місця проживання безробітного. Це один зі способів підвищення конкурентоспроможності безробітних.

Громадяни, які мають лише загальний рівень освіти, можуть пройти професійну підготовку та шукати роботу не лише за найпростішими професіями, а за профільною освітою. Для тих, хто має професію, проте розчарувався в ній, або ж вона втратила свою затребуваність на ринку праці, є можливість пройти професійну перепідготовку.

Підвищення кваліфікації чи стажування застосовується у випадку, коли людина має відповідну освіту чи професійний досвід, але втратила кваліфікацію у зв’язку з розвитком технологій чи перервою в трудовій діяльності, інформують у Черкаській районній філії обласного центру зайнятості.

 

Від admin

Коментарі закриті.