Золотоніською місцевою прокуратурою, за результатами моніторингу державних закупівель, встановлено підстави представництва інтересів держави та внесено відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань за ч. 1ст. 364-1 КК України за фактом зловживання повноваженнями місцевим ТОВ, пише Економіка сьогодення.

Як з”ясувалося, товариством було укладено додаткові договора до договору постачання природного газу, відповідно до якого Постачальник взяв на себе зобов’язання забезпечити поставку газу, а Споживач прийняти газ та сплатити його вартість на суму  9 291 584,40 грн. Вказані додаткові угоди призвели до подорожчання природного газу з 8300 грн. до 10 698  грн. за 1000 куб.м. При цьому зміни щодо ціни за 1000 куб.м. газу внесено в день укладення договору про закупівлю, що призвело до неправомірної вигоди у формі зменшення обсягів газу, закупівлі газу за ціною, що не відповідала вимогам тендерної закупівлі та завдало істотної шкоди державним інтересам – відділу освіти Золотоніської  РДА.

Нині досудове розслідування триває, проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії з метою встановлення всіх обставин вчинення кримінального правопорушення, винним особам загрожує покарання у вигляді штрафу від ста п’ятдесяти до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до трьох місяців, або обмеження волі на строк до двох років, з позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років. Про це інформує Золотоніська місцевоа прокуратура.

Від admin

Коментарі закриті.