У Першій міській лікарні тривають ремонтні роботи в оперблоці хірургічного відділення. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров`я та медичних послуг Олег Стадник, пише Економіка сьогодення

За його словами, для закладу було закуплене медичне обладнання на 30 млн.грн., у тому числі і те, яке виконує функцію оперативного лікування. Тому було необхідно зробити нові технічні рішення для того, щоб його встановити і підключити. Тож ремонт здійснюється не тільки з косметичною метою, а й для того, щоб раціонально розмістити нове обладнання.

«Це комплексний підхід, час назрів, операційна давно вимагала ремонту. Виготовлена проектно-кошторисна документація, виділені асигнування, проведено тендер, отримані всі дозволи на початок робіт і, відповідно, роботи розпочали. В цьому році закуплено багато обладнання для цього закладу. Відповідно, і умови роботи теж повинні бути сучасними», – говорить Олег Стадник.

Головний медик міста зазначає, що, за попередніми підрахунками, ремонт триватиме 2-2,5 місяці. Це залежатиме від того, якими темпами він буде йти, і скільки з’явиться додаткових робіт. Поки що частина операцій виконуються в операційній лор-відділення.

Нагадаємо, цьогоріч на черкаську медицину з місцевого бюджету виділено рекордну суму – 79 млн.грн. Вони будуть спрямовуються на придбання обладнання і ремонт закладів.

«Деякі лікарняні відділення десятки років не бачили ремонту, тож цьогоріч їм буде приділено увагу. Ми докладемо максимум зусиль для того, щоб кожен пацієнт у будь-якій із лікарень міста відчував себе комфортно», – говоритьміський голова Анатолій Бондаренко.

Про це інформує прес-служба Черкаської міської ради.

 

Від admin

Коментарі закриті.