Черкащани отримали можливість скористатись сервісом «Громадський бюджет» й вже 1 вересня жителі села Білозір’я голосуватимуть за проекти громадського бюджету за допомогою послуги BankID ПриватБанку, пише Економіка сьогодення

Черкащани, авторизувавшись через BankID, можуть подавати свої проекти або голосувати за вже наявні на сайті. Окрім того, банк впроваджує можливість голосувати за проекти громадського бюджету через термінали самообслуговування ПриватБанку в населеному пункті, де триває голосування.

Щоб віддати свій голос через термінал, потрібно авторизуватися за фінансовим номером телефону або за допомогою банківської картки, у меню «Голосування за проекти міст» обрати потрібний проект та проголосувати. Процес максимально простий – голосування відбувається швидко, у кілька кліків. Зручна відеоінструкція голосування через термінал.

Жителі Черкащини можуть пропонувати свої проекти місцевого розвитку та впливати на розподіл визначеної частки коштів місцевого бюджету шляхом голосування за ті чи інші проекти. Наразі до сервісу підключено понад 70 міст та об’єднаних територіальних громад із різних куточків України, інформує Макаренко Наталія, PR-менеджер ПриватБанку Черкаського та Вінницького регіонів.

Довідково: “Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади” (EGAP) – швейцарсько-українська програма, яка фінансується Швейцарською агенцією розвитку і співробітництва, та виконується Фондом Східна Європа та Innovabridge Foundation. Програма EGAP спрямована на використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), що допомагатимуть вдосконалити якість врядування, покращать взаємодію влади та громадян та сприятимуть соціальним інноваціям в Україні.



 

Від admin

Коментарі закриті.