З початку поточного року до обласної служби зайнятості від роботодавців Черкащини надійшло 2 вакансії зубних техніків, які були протягом двох календарних днів укомплектовані, пише Економіка сьогодення. 

Що стосується громадян, які шукали роботу за цією професією, то таких за цей період було 20 осіб. На сьогоднішній день на обліку служби зайнятості перебуває 12 безробітних.

Зубний технік – окрема професія в сучасній стоматології. Їх часто плутають зі стоматологами або зубними лікарями, але на відміну від них, зубний технік рідко зустрічається з пацієнтами, оскільки ця професія в основному і є чисто технічна, її не рідко порівнюють з професіями годинникаря чи ювеліра. У своїй роботі такі фахівці використовують знання, досягнення і напрацювання у галузі хімії, фізики, математики, анатомії, комп’ютерного 3-D моделювання, і навіть слюсарну і фрезерну справи, мистецтво гравіювання. До професійно важливих якостей зубних техніків можна віднести: спостережливість, просторове мислення, акуратність, стійкість до монотонності, вправність рук. Тому справжні майстри зубного протезування дуже цінуються і до них вишиковуються черги.

В області кваліфікацію «Зубний технік» можна отримати в Черкаській медичній академії.

Рівень заробітної плати серед заявлених вакансій в середньому становить близько 6-7 тис. грн.

Про це інформують у відділі інформаційної роботи обласного центру зайнятості.

 

 

 

Від admin

Коментарі закриті.