Громадський активіст, керівник ГС “Агенція підтримки підприємництва та інвестицій” Євгеній Глєбов закликає Прзеидента розв”язати проблему енергоринку:

Не встигнувши очухатись від формули Ротердам+  підприємства України шоковані новими правили гри, так званим новим «ринком» електроенергії, який вступив в дію з 1 липця ц.р. та вже дає перші наслідки.

Враховуючи, що ДТЕК вдалось практично повністю монополізувати ринок електроенергії сьогодні шахтам, які входять до державного підприємства Торецьквугілля вже відключили електропостачання.

Запровадження нових правил гри, під одного гравця, призвело до того, що вартість електроенергії зросла з 2,83 гривні за кіловат-годину до 3,73 гривні за кіловат-годину (на 32%). При цьому, така жахлива картина у всіх підприємствах України. З такими темпами через місяць-два закриються більшість підприємців та зупиниться половина підприємств держави.

Про небезпеки запровадження так званого «ринку» ми разом з Радою підприємців Черкаської області неодноразово повідомляли компетентні органи.

Через повну бездіяльність та відсутність інтересу до вирішення проблеми міністерства енергетики та Антимонопольного комітету України вимушені вчергове звернутись тепер вже до Президента про негайне втручання у ситуацію, оскільки, повна бездіяльність профільного міністерства ставить хрест не тільки на інвестиціях а й національної безпеки України”.

Від admin

Коментарі закриті.