Одразу два проекти Кам’янської громади стали переможцями конкурсу, заснованого Міністерством культури України з метою стимулювання культурного розвитку малих міст і територій та промоції культурної спадщини, пише Економіка сьогодення.

Кам’янка єдина на всю Україну перемогла одразу з двома проектами. Відтак, 17 листопада у Кам’янці буде відкрито дитячий музичний парк «ChildrenMusicPark», повідомив заступник міського голови Кам’янки Олександр Потапенко.

“Це буде музично-світловий сквер неподалік пам’ятки культури національного значення «Зелений млинок», у ньому буде увічнено усі 26 п’єс «Дитячого альбому», який Петро Чайковський написав у Кам’янці, – додав посадовець. – Відкриття цього скверу ми приурочуємо до всеукраїнського дитячого конкурсу імені Чайковського, що вже став доброю традицією, і у якому беруть участь юні скрипалі та піаністи зі всієї України”.

На створення «ChildrenMusicPark» буде витрачено 1 мільйон гривень – 700 тисяч з них виділяє Кабінет Міністрів України, 300 тисяч – громада.

Інший проект втілюватиме Кам’янський державний історико-культурний заповідник. Це буде мистецький фестиваль «Кам’янська земля — край славетних героїв», що уславить усіх видатних людей, чиє життя або діяльність були пов’язані із Кам’янкою.

“Кам’янська громада вчергове демонструє, що не стільки важливими є власні фінансові ресурси ОТГ, як продуктивна робота команди ОТГ над залученням нових, – констатує директор Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування Сергій Слинько. – Це вже не перший великий проект, який виграла ця громада. Фактично, завершується реалізація проекту секторальної підтримки ЄС щодо облаштування Тясминського каньйону, готувати який допомагала команда Черкаського ЦРМС, Департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА та Черкаської агенції регіонального розвитку”.

Про це інформує Черкаський центр розвитку місцевого самоврядування.

Від admin

Коментарі закриті.