Про співпрацю обласної служби зайнятості з роботодавцями з питань задоволення їх кадрових потреб та реалізацію рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці коментує директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко:

«Протягом І півріччя 2019 року спостерігалося зменшення навантаження на зареєстрованому ринку праці. З початку року послугами обласної служби зайнятості користувалось 33,4 тис. безробітних, що на 5 % менше, ніж у січні-червні 2018 року.

Налагодження тісної співпраці з роботодавцями сприяло зростанню кількості роботодавців, які співпрацювали із службою зайнятості щодо задоволення кадрових потреб. З початку року 5,1 тис. роботодавців заявили про потребу в працівниках, надійшло 23,2 тис актуальних вакансії, що на 1,9 % більше, ніж за відповідний період минулого року. За цей час укомплектовано 20,1 тис. вакансій, рівень укомплектування становив 84,8 %, по Україні 63,9 %.

Підвищення мінімального розміру заробітної плати до 4 173 грн. з 1 січня 2019 року, позначилось на якісних характеристиках вакансій. Зокрема суттєво збільшився середній розмір заробітної плати за вакансіями, що були заявлені до укомплектування. Так, якщо минулого року він становив 4,3 тис. грн., то за вакансіями, заявленими з початку цього року, середній розмір зарплати становить  майже 5,1 тис. грн.

Застосування нових підходів в організації роботи з громадянами, які звертаються до служби зайнятості у пошуку роботи (якнайшвидше скерування людини до працевлаштування, підвищення її мотивації до зайнятості), сприяють збільшенню чисельності осіб, працевлаштованих до набуття статусу безробітного та скороченню тривалості зареєстрованого безробіття.

У січні-червні поточного року майже 9,3 тис. осіб працевлаштовані в перші дні звернення до служби зайнятості.

Впровадження в роботу нових ефективних механізмів, а саме використання он-лайн сервісів, дозволяє прискорити процес укомплектування вакансії. Протягом шести місяців поточного року термін укомплектування вакансії в середньому по області становив 4 календарні дні (по Україні 11 календарних днів)».

Від admin

Коментарі закриті.