Заступник директора департаменту-начальник управління соціальної допомоги та компенсаційних виплат департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Катерина Бінусова інформує про те, що з 1 травня цього року відбулися зміни в призначенні субсидій.  

Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 373 „Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі”.
Щодо джерела фінансування комісійної винагороди АТ “Ощадбанк”
Змінено джерело фінансування комісійної винагороди АТ “Ощадбанк” у розмірі 0,7 відсотка суми платежу, яка утримується банком під час перерахування надавачам послуг житлових субсидій у грошовій безготівковій формі.
Зазначена комісійна винагорода утримуватиметься з сум нарахованих субсидій у грошовій безготівковій формі, а при розрахунку таких субсидій їх розмір збільшуватиметься на відповідну величину.
Стосовно інших змін в порядку надання субсидій
Надано право комісіям призначати житлову субсидію домогосподарствам:
-які мешкають у житловому приміщенні, опалювальна площа якого перевищує 120 кв. метрів для квартири, 200 кв. метрів для індивідуального будинку, якщо у складі домогосподарства є особа з інвалідністю з ураженнями опорно-рухового апарату, яка пересувається на візках і яку забезпечено цим житловим приміщенням за рахунок державного чи місцевого бюджету;
-якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особа, яка має заборгованість зі сплати аліментів, але вона перебуває у місцях позбавлення або обмеження волі.
У зв’язку з впровадженням грошової форми надання житлових субсидій з травня скасовано проведення перерахунків розміру житлових субсидій (у разі не надання або надання не в повному обсязі житлово-комунальних послуг, зменшення витрат на управління багатоквартирним будинком, нарахування плати за послугу з постачання теплової енергії у разі відсутності засобів обліку з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря), які здійснювалися за попередній період на підставі інформації надавачів послуг.

З метою уникнення непорозумінь з боку громадян, коли їм видається повідомлення про призначення житлової субсидії, а розмір субсидії становить 0,00 грн, Положенням вводиться термін «непризначення житлової субсидії» якщо за результатами розрахунку житлової субсидії її розмір має нульове або від’ємне значення.

Від admin

Коментарі закриті.