У м.Ватутіно Черкаської області закладається сонячна електростанція, реалізацію проекту забезпечить компанія «NESI» з Китаю.

Зустріч з главою міста вже відбулася.

Інвестори уже відвідали Черкащину і обрали потрібне місце розташування для майбутнього агрегату, який буде забезпечувати альтернативної електроенергією населення. Ціна проекту поки не розголошується, пише trust.ua.

Аналогічні електростанції мають намір встановити також в інших районах черкаської області зарубіжні інвестори, наприклад, в Кам’янському та Шполянському. Хоча все ще на етапі активної підготовки.

Раніше про сонячних електростанціях йшли тільки розмови, але з поточними нестабільними тарифами на електроенергію, проекти починають з віртуальних перетворюватися в реальні плани.

Як повідомлялося раніше, на території, що відноситься до Чорнобаївського селищної ради, також стартувало будівництво сонячної електростанції. Відповідне рішення видало управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в Черкаській області. Замовником будівництва виступає Товариство з обмеженою відповідальністю “Санальянс”.

Згідно з проектом, передбачається будівництво фотогальванічної електростанції.

Номінальна потужність ФЕС складе 1,716 мегавати. Крім того, планують встановити 6842 фотогальванічних панелей. Річне виробництво електроенергії складе 2412 мегават на годину.

Варто відзначити, що електростанція буде призначена для промислового виробництва енергії за допомогою сонячних кремнієвих фотогальванічних модулів з подальшим її перетворенням в електричну і подачею в зовнішні електричні мережі.

Від admin

Коментарі закриті.