Черкаська область піднялась на 4 позиції за кількістю укладених договорів співробітництва тергромад, зареєстрованих у Мінрегіоні, інформують у Міністерстві. Черкащина посідає 4 місце в Україні. На 1 квітня 2018 року в області було 6 договорів співробітництва, укладених між 58-ма територіальними громадами. Протягом року уклали ще 17 договорів. Тож, на початок цьогорічного квітня маємо в Черкаській області вже 23 договори, де суб’єктами співробітництва є 86 територіальних громад, інформує dzvin.media.

Зауважимо, впродовж року, зокрема з квітня минулого року, кількість укладених договорів співробітництва по всій території України зросла більш ніж удвічі. Насьогодні вже 975 територіальних громад скористалися нагодою розвивати свої території, об’єднавши зусилля, уклавши в цілому 381 договір співробітництва.

Згідно з моніторингом Мінрегіону, найбільше договорів співробітництва в країні уклали у сфері житлово-комунального господарства (20%), освіти, охорони здоров’я, соціального забезпечення (24%). Водночас у Департаменті регіонального розвитку Черкаської ОДА зазначають, що на Черкащині більшість договорів спрямовані на покращення якості надання адміністративних послуг (52%) та житлово-комунального господарства (30%). Найбільше договорів – у Чигиринському районі (4) та Кам’янському (3). По два у Золотоніському, Черкаському, Чорнобаївському та Шполянському, а також по одному вГородищенському, Корсунь-Шевченківському, Маньківському, Кам’янському, Жашківському, Смілянському, Лисянському та Звенигородському районах.

Активно укладають договори співробітництва й об’єднані територіальні громади Черкащини. Так, 36 ОТГ області є учасниками договорів. Здебільшого громади співпрацюють у напрямку покращення якості надання адмінпослуг та благоустрою громад.

Активний супровід та допомога громадам в укладанні договорів співробітництва триває. Приміром, для представників територіальних громад у квітні цього року Департамент регіонального розвитку Черкаської ОДА провів 2 семінари щодо особливостей, порядку та умов укладання договорів співробітництва.

Від admin

Коментарі закриті.