Професія кондитера на Черкащині надзвичайно популярна і затребувана. На сьогодні фах кондитера можна опанувати в Черкаському вищому професійному училищі, у якому нині навчається близько 500 учнів.
Найпопулярнішу спеціальність навчального закладу можна опанувати після 9 та 11 класів.
За словами очільниці навчального закладу Алли Азізової, спеціалісти кондитери нині затребувані, тому учнів запрошують на практику і часто лишаються на тих же підприємствах працювати.
«Коли учні потрапляють на практику, чітко розуміють, що повинні закріпитися на виробництві, адже воно може стати потенційним місцем роботи. Ми ж намагаємося допомогти своїм підопічним знайти роботу. Якщо ж не вийшло закріпитися на місці проходження практики, підшукуємо інші варіанти. До того ж замовлень від підприємств маємо достатньо. 90 % випускників залишаються працювати на підприємствах міста та області, де забезпечуються робочими місцями згідно з отриманою професією. Близько 10% випускників продовжують навчання у вищих навчальних закладах», − прокоментувала Алла Азізова.
Професія кондитера важка, але одночасно цікава, вона приносить людині велике моральне задоволення та дає можливість займатися індивідуальною трудовою діяльністю на підприємствах, в ресторанах, кафе.
З початку 2019 року від роботодавців Черкащини надійшло 17 вакансій кондитера, з них за сприяння обласної служби зайнятості укомплектовано 10 вакансій. Середня тривалість укомплектування поданих вакансій становила три календарні дні.
У переважній більшості вакансії кондитера надходили від ПАТ «Азот», ТОВ «Умань Хліб Трейд», підприємців Валентини Ляшко, Вікторії Прощук, Олександра Кирноса, Ігоря Ласкавого та інших.
Що стосується громадян, які шукали роботу за цією професією, то таких у поточному році було 82 особи. На сьогоднішній день на обліку служби зайнятості перебуває 60 таких безробітних.
Рівень заробітної плати серед заявлених вакансій в середньому становить від 5 до 7 тис. грн, інформують у відділі інформаційної роботи Черкаського обласного центру зайнятості.
Коментарі закриті.