Верховним Судом за результатами касаційного перегляду залишено в силі рішення господарського суду Черкаської області у справі за позовом Черкаської місцевої прокуратури про стягнення втрат сільськогосподарського виробництва, спричинених зміною цільового призначення земель, чим підтверджено обґрунтованість стягнення до бюджету понад 650 тис. грн.

За обставинами справи розпорядженням Черкаської райдержадміністрації цільове призначення 8 га земель в адміністративних межах Червонослобідської сільської ради Черкаського району для потреб суб’єкта господарювання змінено із земель сільськогосподарського призначення на землі промисловості, у зв’язку з чим товариство зобов’язувалося сплатити відповідні втрати сільськогосподарського виробництва відповідно до вимог земельного законодавства.

У встановлений термін суб’єктом господарювання вказаний обов’язок виконано не було, у зв’язку з чим прокуратура звернулася до суду з позовом щодо стягнення до бюджету належних коштів, який задоволено судом у 2017 році.

Оскільки прийняте рішення не відповідало фінансовим інтересам відповідача, він оскаржував його в апеляційному та касаційному порядку.

Суди вищестоящих інстанцій визнали обґрунтованою правову позицію прокуратури, яка відповідає державним інтересам, відхиливши скарги відповідача.

На цей час рішення суду про стягнення з товариства коштів до бюджету перебуває на примусовому виконанні. Про це інформує прес-служба прокуратури Черкаської області.

Від admin

Коментарі закриті.