Після зими катеринопільський базар ожив. Люди повеселіли. Залюбки торгуються, скуповують саджанці плодових дерев, кущі, насіння для городу та квітників. Мрія багатьох українців, аби мати гарний сад, урожайний город – ось вона, на базарі, інформують “Вісті Черкащини“.

– Щовесни купую деревця черешень, яблунь, троянди, кущі смородини, а щоліта – черешні, яблука, смородину, – всміхається жінка з рожевим шаликом. – Така наша сільська натура, хочемо виростити своє, а тоді – неврожай, засуха, шкідники з’їли, ідеш на базар і купуєш готове.

– Скільки коштують Ваші деревця, кущики? – запитуємо.

– Дерева – 40-50, персик –70-80, смородина, аґрус –10- 30, чорниці, голубіка (лохина) – 100.

– А хіба лохина у нас родить? – цікавиться допитливий покупець поруч.

– Звісно родить, якщо доглядати. А якщо ні, то й картопля не вродить, – чутно у відповідь.

У м’ясо-молочному відділі продавців більше, ніж покупців.

– Певна річ, ціни кусаються, – уболіває молочниця. – Молоко –17 гривень за літр, сир, сметана – 70 за кіло, але що робити? Нам корова теж дорого обходиться. Таке життя.

За м’ясо нині просять від 100 до 130, за сало від 75 до 85, а за ковбасу – 120-140, балик –150.

– Що вони домішують туди, один Бог знає! М’ясом ця ковбаса не пахне – лаврушкою, тельбухами й холодцем, – бурчить дід біля однієї з ковбасних яток. – Втім, на любителя. Адже м’ясо ще треба готувати, а ковбасу, поріж та їж. Спішать, то хай їдять, а я краще посмажу м’яска або карасиків.

За карасиків на базарі просять 25-35 (кілограм), а за коропів – 60-65 гривень залежно від розмірів риби.

Як варіант (для тих, хто не любить готувати) – сало! І швидко, і смачно, й дешевше від ковбаси. Або домашні яйця (до Паски ще не подорожчали) – 20 гривень десяток.

Хто не має своєї картоплі віддасть 10 гривень за кіло. Торішня цибуля коштує 18, на висадку – 160.

Вітаміни нині в ціні: редька –35-40, молода капуста й огірки – 50. І тільки минулорічні яблука по 8.

– Смакуйте з користю! – як каже місцева господиня Людмила Манько.

Від Author 2

Коментарі закриті.