Уже четвертий рік поспіль держава підтримує тих, хто добровільно створив об’єднані територіальні громади, надаючи інфраструктурну субвенцію. Цьогоріч на це Черкащині передбачили понад 96 млн грн, зазначає перший заступник голови Черкаської ОДА Тарас Висоцький.

– У 2019 році з державного бюджету місцевим в ОТГ на розвиток інфраструктури виділили 2,1 млрд гривень інфраструктурної субвенції. 54 об’єднаним територіальним громадам області в межах проекту розпорядження Кабінету Міністрів України спрямують 96,2 млн грн. Обсяг субвенції на формування інфраструктури ОТГ є розрахунковою величиною. Вона залежить від площі території тергромади та чисельності сільського населення, що там проживає, – пояснює перший заступник.

Як інформують у Черкаській ОДА, впродовж 2016-2018 років громади нашого регіону реалізували 154 інфраструктурних проекти на 77,5 млн грн. За рахунок цих коштів об’єднані територіальні громади ремонтують дороги, роблять вуличне освітлення, будують спортивні майданчики, закуповують техніку та обладнання для комунальних підприємств, ремонтують школи, дитячі садочки, амбулаторії, будують водогони – створюють комфортні умови для надання якісних послуг населенню.

Від Author 2

Коментарі закриті.