Більше 1,9 тисячі «пакунків малюка» знайшли своїх отримувачів цьогоріч. Про це повідомив директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало. Загалом з початку року на область ЮНОПС спрямувало 2341 «пакунок малюка», каже посадовець, інформує Черкаська ОДА. Їх Черкащина, як і інші області, отримує з другої половини 2018 року, відколи Кабмін ухвалив постанову № 512 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

– Продовжуємо реалізовувати в області проект, покликаний допомогти молодим родинам при народженні малюка, – каже Руслан Чикало. – З початку дії постанови, «пакунок малюка» отримали 4859 сімей з новонародженими. Відзначу, з березня гарантовані державою «бебі бокси» батьки отримують відразу у пологовому будинку чи пологових відділеннях центральних районних лікарень.

Окрім того, цього року розширили перелік предметів, які входять до складу «пакунків». Додали сорочки дитячі 56 та 62 розміру, підковдру, розвиваючи іграшки для стимулювання зорових, слухових, тактильних відчуттів та рухових навичок, та м’якою книгою з високою контрастністю зображень. Загальна кількість товарів у «пакунку малюка» налічує 37 одиниць.

Від Author 2

Коментарі закриті.