У Черкасах за дитячою лікарнею по вулиці Олени Теліги планують зведення парку для людей з інвалідністю. Для втілення цієї ідеї в реальність уже отримали грант на 600 тисяч гривень від Посольства Японії на придбання і встановлення спеціального обладнання для реабілітації.

Про це повідомляє у Facebook черкаський депутат Олександр Згіблов, інформує “Діловий регіон”.

Депутат пише, що у будинку навпроти проживає 70 людей з інвалідністю: Жителі будинку самостійно ініціювали створення парку. Вони двічі подавали заявку на “Громадський бюджет”, але двічі їм відмовляли, зазначає infomist.ck.ua.

Зрештою, угоду з Посольством Японії вдалось підписати, і Черкаси отримають грант на придбання і встановлення спеціального обладнання для реабілітації. А Леся Валяєва, керівниця ГО “Життя без бар’єрів”, уточнила, що парк буде доступний і для інших маломобільних груп населення: у такому парку буде зручно і мамам з дітками, і людям поважного віку, і людям з будь-якою інвалідністю (чи то порушення зору, слуху чи опорно-рухового апарату та т.ін) і тим хто без порушень здоров’я чи інвалідності. Одним словом – намічається простір зручний для кожного з нас.

Від Author 2

Коментарі закриті.