Минулого місяця на електронних аукціонах, що відбулися на базі ДП «СЕТАМ» (https://setam.net.ua), продано права оренди 20 ділянок загальною площею майже 277 га. У результаті торгів до сільських рад надійшло 2 млн 435 тис. грн, інформує Черкаська ОДА. Найбільше із зазначених ділянок розташовані в Маньківському районі (7 ділянок). Найдорожчою стала земельна ділянка площею 12,7 га в адмінмежах Пастирської сільської ради на Смілянщині. Щорічна плата за неї зросла до 82,9% від нормативної грошової оцінки землі (НГО). Стартова ціна була лише 2,4 тис. грн (8% від НГО). У грошовому еквіваленті до бюджету села за оренду цієї ділянки щорічно надходитиме 25,4 тис. грн.

Середня орендна плата за передані на конкурентних засадах у користування 20 ділянок із земель сільськогосподарського призначення державної власності становить 33,9% від НГО.

Довідково:

Електронні торги проводяться відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21 червня 2017 р. № 688 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із запровадження електронних земельних торгів і забезпечення зберігання та захисту даних під час їх проведення».

Від Author 2

Коментарі закриті.