Перспективний план розвитку Черкаської області на 2019-2021 р. представив голова облдержадміністрації активу Монастирищенського району, інформує Черкаська ОДА. Сюди він завітав з робочим візитом 25 березня, інформують в Монастирищенській РДА. Нагадаємо, трирічний План розвитку області, напрацьований з урахуванням пропозицій усіх районів та ОТГ, представили на загал 9 березня в Черкасах на засіданні Ради регіонального розвитку Черкащини під головуванням Президента України Петра Порошенка. Голова ОДА Олександр Вельбівець зазначив, що головна мета зустрічі – поспілкуватися з управлінським активом для того, щоб усвідомити, наскільки на районах є переконання у реальності виконання представленого Плану, оскільки фінансова база для реалізації цих завдань закладена.

Олександр Іванович наголосив на тому, що напрацьований План актуалізує першочергові заходи у сфері економічного й соціального розвитку Черкащини на найближчі три роки в умовах реформи децентралізації. План враховує пріоритети Стратегії розвитку Черкаської області до 2020 року. У ньому відображені першочергові розвиткові та інфраструктурні проекти у сферах економіки, надання адміністративних послуг, транспортної інфраструктури, охорони здоров’я, освіти, культури, спорту.

Загалом на сьогодні проект Плану перспективного розвитку Черкаської області на найближчі три роки містить 703 проекти на загальну суму в 3,7 млрд грн. Серед основних – будівництво 23 лікарських амбулаторій, Центру екстреної медичної допомоги, школи олімпійського резерву, продовження втілення стандартів нового освітнього простору, зведення двох малих групових будинків для дітей-сиріт, відбудова обласного музично-драматичного театру, модернізація міжнародного аеропорту в Черкасах, відновлення автодоріг як місцевого, так і державного значення та ін.

Голова облдержадміністрації розповів і про реалізовані впродовж чотирьох років органами місцевого самоврядування проекти регіонального розвитку. Зауважимо, на Черкащині за цей час, завдяки реформі децентралізації, ініційованої Президентом України, вдалося втілити більше 4 тисяч проектів на понад 5 млрд грн. Олександр Вельбівець  відповів  на  всі запитання присутніх.

Від Author 2

Коментарі закриті.