Судом апеляційної інстанції залишено в силі ухвали господарського суду Черкаської області, якими задоволено заяву прокуратури Черкаської області про перегляд за нововиявленими обставинами ухвал господарського суду Черкаської області про визнання такими, що не підлягають виконанню наказів про стягнення з ПАТ «Азот» на користь ПАТ «Черкасиобленерго» понад 47 млн. грн, основним акціонером якого є держава, інформує прокуратура Черкаської області.

Звернення прокурора до суду в цих спірних правовідносинах спрямоване на задоволення суспільної потреби у відновленні порушеного права держави, шляхом виконання судового рішення про стягнення коштів, які будуть зараховані на користь державного підприємства.

Нагадаємо, після прийняття судом рішення про стягнення з ПАТ «Азот» заборгованості на користь ПАТ «Черкасиобленерго», намагаючись уникнути фінансових втрат, ПАТ «Азот» укладено договір щодо переведення боргу на іншого боржника та ініційовано визнання такими, що не підлягають виконананню, наказів господарського суду про стягнення коштів з цього товариства.

Оскільки держава, будучи власником значної частини пакету акцій ПАТ «Черкасиобленерго», зазнала порушення прав й інтересів, пов’язаних з невиконанням судових рішень про стягнення коштів, це не залишилося поза увагою прокуратури, яка вступила до вказаних справ.

Восени минулого року господарським судом Черкаської області задоволено 2 заяви прокурора Черкаської області про перегляд за нововиявленими обставинами ухвал господарського суду Черкаської області, якими в 2016 році судові накази про стягнення з ПАТ «Азот» на користь ПАТ «Черкасиобленерго» 47 млн. грн. заборгованості за поставлену електричну енергію визнано такими, що не підлягають виконанню.

Таким чином, внаслідок реагування прокуратури, ПАТ «Азот» має сплатити заборгованість за спожиту електричну енергію, що відповідатиме державним інтересам.

Від Author 2

Коментарі закриті.