Директорка смілянського парку Вікторія Хандусь розповіла, скільки місто заробляє на функціонування цирків та атракціонів, інформує “Сміла.ua“. За її словами, міський парк культури і відпочинку – не підприємство із заробляння грошей, це не прибутковий бізнес. Міський парк – це пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення. Це природоохоронна установа, на яку покладено функції охорони території та її зелених насаджень, можливе використання парку у виховних, оздоровчих та наукових цілях. Ні про які розваги у документах і положеннях не йде мова. Але у них є буферна рекреаційна зона, на якій можна встановити певні види ігрових майданчиків для дітей. Та сам парк збитковий для міського бюджету.

— У наш парк приїжджали на гастролі циркові колективи із різних міст України. Вартість відшкодування оренди та утримання території парку для всіх різна. Це залежить від кількості вистав, часу перебування цирку. У середньому за тиждень стоянки і три вистави адміністрація цирку сплачує 5 тис. гривень та відшкодовує витрати на електрику.

Підприємці теж сплачують кошти за свою діяльність на території парку. Згідно розцінок нашої бухгалтерії 1 квадратний метр площі коштує 21 гривню. Власник зони активного відпочинку «Галактика» сплачував майже 11 тис. грн щомісяця. Так само за пропорцією платять й інші підприємці.

Особисто я до грошей за відшкодування утримання території парку (так у нас називається орендна плата) ніякого відношення не маю, – розповідає директор парку Вікторія Хандусь. – Адміністрація цирку або приватний підприємець ідуть у виконком у кабінет №7, туди подають свою заяву про діяльність у парку. Там розглядають заяву, пишуть резолюцію – укладати з ними договір чи ні. Якщо будуть укладати договір, замовник іде у відділ культури до юриста. Заключаємо договір. Замовник сплачує кошти або у касі відділу культури або через банк. Якщо є проплачений чек – замовник заїжджає на територію парку. Моє діло – проконтролювати, чи вчасно замовник виїхав, чи не порушує договір, чи не шкодить природоохоронній зоні. Фінансовою стороною питання я не займаюсь, – говорить Вікторія Хандусь.

Від Author 2

Коментарі закриті.