Цього року передбачається, що до міського бюджету Сміли надійде дохід у розмірі 254 мільйони гривень. Найбільше доходу у міську казну приносить прибутковий податок – ПДФО (податок з доходів фізичних осіб). Заплановано, що цьогорічна сума ПДФО складатиме 169 млн грн, інформує “Сміла.ua“.
Так само смілянська міська казна поповнюється за рахунок акцизного податку, податку на нерухоме майно, оплати за землю та інших стандартних податків.
Також міський бюджет поповнять медична та освітня субвенції з державного бюджету. Треба зазначити, що освітня субвенція профінансована з держави на 100%. А от із медичною субвенцією – проблеми. у галузі медицини спостерігається недофінансування у розмірі 18 млн грн. Тому, щоб медики вчасно отримували зарплату, потрібно буде шукати гроші і перекривати їхні витрати з міського бюджету. Але у кінці року держава компенсує ці кошти.
А ще у бюджеті Сміли залишилося 1 млн 600 тис. гривень залишку із бюджету – 2018 року, – про це повідомила депутат міської ради від фракції ВО «ЧЕРКАЩАНИ», член бюджетної комісії Валентина Зборівська.

Від Author 2

Коментарі закриті.